Blogi
Kaalilaatikko
02.03.2016 21:35Uusi blogimme on julkaistu tänään. Voit lulkea uusia postauksia RSS kautta.
Kaalilaatikon ohje
02.03.2016 00:00Raaka- aineet
1 kaali
2 lihaliemikuutiota
vettä
400 g jauheliha
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 pieni paprika
3 dl puuroriisiä
1 tl meiramia
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
3 rkl siirappia
korppujauhoja
Valmistusohje
Pilko kaali ja laita kiehumaan kattilaan lihaliemeen ja anna kypsyä 30 min.
Lisää mausteet ja siirappi ja sekoita
Paista jauheliha, lisää joukkoon pilkotut sipulit, valkosipuli, porkkanat ja paprika
Mausta suolalla ja pippurilla
Lisää pataan riisit
Siivilöi kaalit ja ota keitinliemi talteen
Freesaa jauheliha- kasvisseosta muutama minuutti ja lisää pataan lihalientä vähitellen
Kypsennä n.10 min. kunnes riisit ovat puolikypsiä
Sekoita jauhelihaseos ja kypsennetyt kaalit isossa kattilassa
Kaada seos voideltuun, n. 7 cm korkeaan uunivuokaan
Lisää vuokaan kaalin keitinlientä, niin että seos melkein peittyy
Ripottele laatikon pinnalla korppujauhoa ja mausta vielä pinta hieman suolalla
Paista laatikkoa 175°C n. 1,5 tuntia, kunnes neste on lähestulkoon imeytynyt riisiin
ja laatikon pinta on ruskistunut ja rapsakka. Sammuta uuni ja anna laatikon vielä muhia ja tekeentyä jonkin aikaa.
Nauti puolukkasurvoksen ja tuoreen leivän kera.