Blogi

Kaalilaatikko

02.03.2016 21:35

Uusi blogimme on julkaistu tänään. Voit lulkea uusia postauksia RSS kautta.

Kaalilaatikon ohje

02.03.2016 00:00

Raaka- aineet

1 kaali

2 lihaliemikuutiota

vettä

400 g jauheliha

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

1 pieni paprika

3 dl puuroriisiä

1 tl meiramia

1 tl suolaa

valkopippuria myllystä

3 rkl siirappia

korppujauhoja


Valmistusohje


Pilko kaali ja laita kiehumaan kattilaan lihaliemeen ja anna kypsyä 30 min.

Lisää mausteet ja siirappi ja sekoita

Paista jauheliha, lisää joukkoon pilkotut sipulit, valkosipuli, porkkanat ja paprika

Mausta suolalla ja pippurilla

Lisää pataan riisit

Siivilöi kaalit ja ota keitinliemi talteen

Freesaa jauheliha- kasvisseosta muutama minuutti ja lisää pataan lihalientä vähitellen

Kypsennä n.10 min. kunnes riisit ovat puolikypsiä

Sekoita jauhelihaseos ja kypsennetyt kaalit isossa kattilassa

Kaada seos voideltuun, n. 7 cm korkeaan uunivuokaan

Lisää vuokaan kaalin keitinlientä, niin että seos melkein peittyy

Ripottele laatikon pinnalla korppujauhoa ja mausta vielä pinta hieman suolalla

Paista laatikkoa 175°C n. 1,5 tuntia, kunnes neste on lähestulkoon imeytynyt riisiin 

ja laatikon pinta on ruskistunut ja rapsakka. Sammuta uuni ja anna laatikon vielä muhia ja tekeentyä jonkin aikaa.

Nauti puolukkasurvoksen ja tuoreen leivän kera.